Historiek

Historiek

2023
Seizoen 2022 – 2023

LVL Genk voerde een verjonging van de spelerskern door. Na een seizoen met wisselende successen werd het kampioenschap afgesloten op een achtste plaats.

2022
Seizoen 2021 – 2022

De reguliere competitie werd afgesloten met een tweede plaats.  In de daaropvolgende play-off wedstrijden tegen Asterix Avo werd 2 keer gewonnen. De eerste wedstrijd van de titelfinale tegen VDK Gent werd in eigen huis nog gewonnen met 3 – 2, maar nadien werd er op verplaatsing bij VDK Gent 2 keer verloren waardoor LVL Genk vrede moest nemen met een knappe tweede plaats in het kampioenschap.

2021
Seizoen 2020 – 2021

Omwille van de COVID-19 pandemie startte Jaraco LVL pas in januari 2021 met officiële wedstrijden. In tegenstelling tot het eerste seizoen werden alle thuiswedstrijden afgewerkt in Genk. In de Beker van België werd met 3-0 verloren van de latere finalist VC Oudegem in de kwartfinales. LVL sloot de reguliere competitie af op een derde plek en wist zich te plaatsen voor de titelfinale van de verkorte play-offs na 0-3 winst tegen VDK Gent. In de finale werd met 3-0 verloren van Asterix Avo Beveren

2020
Seizoen 2019 -2020

LVL won in haar eerste seizoen na de fusie 14 van haar 18 wedstrijden, haalde 5 overwinningen op 6 tegen de Play Off1 ploegen (15 op 18) met enkel 2-3 verlies op het veld van bekerwinnaar Hermes Oostende en stond op het moment dat de competitie stilgelegd werd omwille van het Covid-19 virus op een gedeelde 1ste plaats samen met Asterix Avo. De Belgische federatie besliste om geen play off wedstrijden te laten spelen en geen titels toe te kennen. Ladies Volley Limburg As-Tongeren (LVL) veroverde meteen een Europees ticket in haar eerste seizoen.

2019
2019 Oprichting Ladies Volleybal Limburg

Ladies Volley Limburg As-Tongeren (LVL) is een Belgische volleybalclub uit As en Tongeren. De club is een fusie van de A-damesteams van Jaraco As en Datovoc Tongeren. De fusie vond plaats voor aanvang van het seizoen 2019-2020. De club komt met het eerste team uit in de Liga A van de damescompetitie, het hoogste niveau in België.